top of page

Over mezelf

Ik ben Petra Vervoort. Ik ben getrouwd met John en we hebben drie kinderen en drie honden. Honden raken me in mijn hart door de onvoorwaardelijkheid in hun gedrag , 24 uur per dag.  Ze willen mijn vriend en mijn maatje zijn en ze leven met me mee in alle facetten van mijn leven. Voor mij zijn ze ook een spiegel en ik leer elke dag van mijn honden.  Ik ben me gaan verdiepen in hun gedrag en in hun wezen want diep in me is er een verlangen om net zo liefdevol en zonder oordeel te kunnen worden.


 

Ik schreef het kleine gedicht:
Je raakt mij in mijn hart
Met jouw onvoorwaardelijke liefde
Je bent al wat ik mag leren zijn

 

 

Opleiding spiritueel therapeut

De opleiding tot spiritueel therapeut heeft me daarbij geholpen. Ik leerde daar mezelf kennen en ik ontdekte dat er nog heel wat tussen mijzelf en een open onvoorwaardelijk hart zat. Tijdens de opleiding heb ik heel hard aan mezelf gewerkt om vanuit mijn hart te kunnen zijn en dichter bij mijn wezenlijke zelf te komen. Wat ik daar geleerd heb, heb ik in mijn leven geïntegreerd en dat heeft mijn leven verrijkt. De hart verbinding met mijn honden werd steeds intenser en inniger en vooral steeds waardevoller. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik met honden kunnen communiceren maar ik was me er niet zo bewust van. Door het bewustwordingsproces wat ik door maakte tijdens de opleiding heb ik dit meer kunnen verfijnen. Ik ging boeken over honden en hun gedrag lezen. Zo ontdekte ik wat wel en niet bij mij paste en leerde geleidelijk mijn eigen methode te verfijnen en toe te passen. De opvoeding van onze honden is gebaseerd op het kunnen ontplooien van hun karakter. Het bestuderen van het gedrag en ontdekken wat ze nodig hebben door hun  non-verbale communicatie en signalen te vertalen.

Stichting Hond Zoekt Huis en puppy’s

Ik kwam in contact met de stichting Hond Zoekt Huis en werd gastouder voor honden uit Spanje. Het was steeds weer een uitdaging en bij elke hond leerde ik weer iets nieuws. Ik ben alle honden die bij mij in opvang zijn geweest dankbaar voor de bijdrage die ze hebben gehad in mijn ontwikkeling. Ik ben voornamelijk gastouder geweest van puppy's en vandaar ook dat ik een puppy cursus geef op mijn eigen manier.
Ik ben mijn eigen honden, Kay en Luka, Snuf en Sunna die met me meekijken vanuit de andere zijde, Lily, Brownie en Yoshi heel dankbaar omdat ze ieder op hun eigen unieke manier hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling en in het ontstaan van “Luisteren naar Honden”. De liefde die ik kreeg van mijn honden heeft ertoe geleid dat ik net zo van hun ben gaan houden als ze van mij houden. Ik wil er voor hun zijn zoals ze er ook voor mij zijn.

Omgaan met de hond is mee bewegen

Voor mij is omgaan met de hond het met elkaar mee bewegen en elkaar daarin ontmoeten. Het is leren zien wat er nodig is om een fijne gelijkwaardige relatie van hart naar hart te ontwikkelen waarin eenieder van ons kan zijn wie hij is.
De honden kunnen verbaal niet aangeven wat ze nodig daarom wil ik de tolk en vertaler van de hond zijn voor hondenbezitters die net als ik hun hond zien als hun grote vriend en hun gelijke. Die willen leren van hun hond zoals de hond ook van jou kan leren. Hondenbezitters die een echte relatie met hun hond willen aangaan en kunnen ervaren dat jouw hond er elke dag onvoorwaardelijk voor jou is. Hoeveel hij elke dag geeft en alles voor je wil doen als je hem accepteert zoals hij is en hij er ook helemaal mag zijn. Ik gun jou dat je net zoveel plezier hebt van jouw hond als ik al jaren heb van mijn honden!

spirituaal therapeut.png
IMG_0063.jpg
IMG_0088.jpg

Dit is Lily. Zij is bij ons gekomen via de stichting hond zoekt huis

Dit is Yoshi. Zij is bij ons gekomen via de stichting hond zoekt huis

intinity.png
bottom of page