top of page
banner 2.jpg

Hondencursus anders dan anders

De hond wordt steeds belangrijker voor de mens en veel mensen zien hun hond niet meer alleen als huisdier maar als maatje en vriend. Onze honden worden meer gewaardeerd en wij mensen hebben steeds meer over voor onze geliefde viervoeter. De relatie tussen de mens en zijn hond wordt steeds intenser. We willen onze hond begrijpen en we vinden het belangrijk dat onze hond naar ons luistert. Bijna iedere hondenbezitter heeft daarom wel een cursus gevolgd. Het aanbod hierin is heel groot en heel verschillend. Iedere honden cursus is gericht vanuit de mens. Maar heeft iemand er ook wel eens bij stil gestaan of onze hond de manier waarop we met hem communiceren wel begrijpt? Waarom onze hond niet luistert als we het commando “kom hier “roepen?
 

Betere band tussen de hond en jou

Ik zie vooral dat onze geliefde viervoeter vaak niet begrepen wordt omdat de verbale communicatie van de mens niet strookt met de non-verbale communicatie van onze hond. De honden kunnen verbaal niet aangeven wat ze willen of wat ze nodig hebben, daarom heb ik ervoor gekozen om honden te gaan helpen door de vertaler van de hond te zijn. Zodat jij en je hond een betere band krijgen doordat jullie elkaar beter gaan verstaan.

Vertalen van de non-verbale signalen van de hond voor een beter begrip

De oorzaak van de miscommunicatie ligt dan ook in het feit dat jij en je hond op een ander level communiceren waardoor er miscommunicatie kan ontstaan. Die miscommunicatie ontstaat omdat wij als mensen de non-verbale signalen van de hond niet begrijpen en ons niet bewust zijn van de resonanties om ons heen. Aangezien ik mee kan resoneren met jouw hond en zijn non-verbale signalen kan lezen, kan ik vertalen wat jullie beiden nodig hebben om elkaar te begrijpen..

Hoe werkt dat?

Om te kunnen vertalen kom ik bij jou thuis zodat ik mee kan kijken in de dagelijkse gang van zaken. Afhankelijk van de vraag ga ik jou en je hond observeren tijdens de dagelijkse activiteiten zodat ik kan voelen en zien waar de miscommunicatie ontstaat en wat er vervolgens nodig is om jullie meer op een lijn te brengen. Dat gaan we dan meteen in de praktijk oefenen.
Graag zorg ik ervoor dat jij en je hond elkaar nog beter leren begrijpen. Zodat jullie nog meer aan elkaar hebben.

Wil jij dat ook?
 

IMG_0038.jpg
IMG_0075.jpg
bottom of page